ELEKTRONIKA AUDIO AUDIO AUDIO AUDIO AUDIO
LED diode - svjetleće diode

U posljednje vrijeme u proizvodnji LED svjetlećih dioda postigla su se značajna poboljšanja. Prije su se koristile samo kao indikatori napajanja nekog uređaja, dok se sada koriste za sobnu rasvjetu ili za snažne baterijske svjetiljke.

Zvuk u automobilu

Vodič za otkrivanje problema. Evo nekoliko tipičnih problema koji se mogu javiti kod instaliranja ozvučenja u automobilu. Problem: slaba reprodukcija basa usprkos ispravnom dizajnu bas kutije.

 

MP3 player

Kad glazbu kopirate na vaše računalo sa CD ili je skidate s Web stranice datoteke koje snimate mogu biti u različitim formatima. Važno je znati koji tip datoteke vaš player može reproducirati.

 

Auto zvučnici

Najlakši način instalacije auto zvučnika je smještanje na već tvornički namijenjene otvore. Problem je u tome što ti auto zvučnici nisu baš najbolje kvalitete i neće zadovoljiti zahtjevne slušatelje. Kvalitetni auto zvučnici obično imaju veliki magnet i potrebno je izmjeriti dubinu tvorničkog otvora..

Auto zvučnici zvučne kutije subwoofer

Kompresione kutije su jednostavne za izradu. Veličina nije kritična, ali ne smiju biti premale. Veličinu kutije određuju podaci zvučnika kao što su Fs, Qts, Vas i X-max određuju veličinu kutije. Kutija za subwoofer mora biti hermetički zatvorena. Koristi se za ugradnju u vrata ili kick-panele.

Slušalice

Tko se nije razočarao prilikom otvaranja kutije s CD ili MP3 playerom kad je otkrio da su uz player priložene jeftine slušalice? Za one koji žele unaprijediti svoj player postoje nekoliko opcija koje trebate uzeti u obzir prilikom nabavke novih slušalica. Kod kupnje idealnih slušalica, razmislite o sljedećim vrstama slušalica.

RAČUNALA RAČUNALA NOVOSTI NOVOSTI RAČUNALA RAČUNALA
LCD monitor

LCD ili ekran s tekućim kristalima (također se zovu i flat panel ili flat screen), su tanki sendvič stakla između kojih se nalazi materijal od tekućih kristala. Kad se izlože električnoj struji, molekule tekućeg kristala mijenjaju orijentaciju tako da provode ili blokiraju svijetlo, što na kraju stvara sliku.

Izbor matične ploče

Dual core procesori su dostupni i od AMD-a i od Intela . Trenutačno je procesor AMD Athlon 64 X2 bolji izbor za iskusne korisnike. Na testovima sustavi s Athlon 64 X2 čipom pobjeđuje procesore bazirane na Intel Pentium D s sličnim cijenama i performansama. Sustavi na bazi AMD-a na prosječnom WorlBenchu 5 daju rezultat 122 u usporedbi s Intel sustavima koji daje rezultat 110.

Reklamni panel s digitalnom tintom

Činilo se da će dolazak digitalnog papira vječno trajati, ali sada je tu, vidjeli smo pravu eksploziju proizvoda kao što su satovi, ekrani koji se mogu uvijati i nedavno sveti gral  kojeg smo svi iščekivali, digitalna knjiga (Sony Reader i iRex Iliad).

 

Inteligentni prodajni automati ukazuju na bezgotovinsku budućnost

Krađe su u porastu ali nema uperenih pištolja – sada su to mobilni telefoni. I nećete biti opljačkani – daleko od toga. Kupovati ćete u bezgotovinskoj budućnosti uz pomoć dolazeće tehnologije koja će digitalizirati  novac i način na koji kupujemo.

 

Kupnja hard diska

Danas hard disk ima iznenađujući kapacitet s dolaskom okomitog magnetskog snimanja njihov sadašnji kapacitet je 750GB. Kao i uvijek, disk kojeg danas kupite dat će vam više gigabajta za manje novca nego što ste mogli kupiti prije godinu dana.

 
Kako kupiti grafičku karticu

Proizvođači  grafičkih čipova poboljšavaju hardver svakih 6 mjeseci, uglavnom kako bi omogućili razvoj složenijih i realističnijih PC igrica. Ali igrice nisu glavni razlog za novu grafičku pločicu. Mogućnosti kao što su podrška za dva ili više monitora, DVI priključci (za digitalne LCD monitore) i ugrađeni TV ili FM radio tuner i video konektori kao što su S-Video i komponentni priključak su drugi razlozi za nadogradnju.

RAČUNALA NOVOSTI RAČUNALA VIDEO RAČUNALA NOVOSTI
CRT Monitor

Tehnologija CRT (katodna cijev) ekrana je izmišljena prije 100 godina i do danas je uveliko usavršena. Unutar katodne cijevi u boji, tri elektronska topa izbacuju snop elektrona na ekran.

 

Prvo energetski samostalno vozilo

Venturi je kompanija koja je proizvela prvo energetski-nezavisno vozilo koje nema tradicionalni izgled. Gradsko vozilo s 3 sjedala nazvano Eclectic je prvo vozilo koje se u potpunosti pokreće obnovljivom energijom

Bluetooth

Kao Wi-Fi, Bluetooth tehnologija se temelji na radio prijenosu, bežičnoj tehnologiji. Ona je razvijena kao zamjena za kablove koji mnogi uređaji koriste za međusobnu komunikaciju, ali zapravo nisu namijenjeni za Internet zato jer rade na puno manjoj brzini nego Wi-Fi

Video ulazi

Velik broj različitih video ulaza može zbuniti korisnika kad želi priključiti video uređaje na LCD televizor. Ovdje su opisani svi video priključci i njihova primjena.

Laserski printeri u boji

Brzi i cijenom pristupačni. Očekuje se da će prodaja laserskih printera porasti za 20% godišnje, dok će prodaja crno bijelih laserskih printera ostati na istoj razini. Ono što se događa s tehnologijom laserskih printera u boji  analogno je povijesti

Archos 704-WiFi

Portable Media Player s zaslonom osjetljivim na dodir

VentureOne:

hibridno vozilo s tri kotača

NOVOSTI          
         
Zvučničke kutije izgrađene kao gitara

Audiofili i audio inženjeri već dugo raspravljaju o relativnoj kvaliteti elektronskih cijevi, gramofonskih ploča, pojačala A klase i egzotičnih kablova za zvučnike, međutim, dok su glazbene osobine nekih zvučnih uređaja često sretna podudarnost, ništa nije nenamjerno kod novih Onkyo i Takamine zvučnika.

         

 

Copyright © 2007 Tehnomagazin.com
Terms & Conditions                                        Privacy Policy                                                Impressum