Audio
Video
PC računala
Mobilni telefoni
Elektronika
Kućanski aparati
Novosti
 

Inteligentni prodajni automati ukazuju na bezgotovinsku budućnost

Krađe su u porastu ali nema uperenih pištolja – sada su to mobilni telefoni. I nećete biti opljačkani – daleko od toga. Kupovati ćete u bezgotovinskoj budućnosti uz pomoć dolazeće tehnologije koja će digitalizirati  novac i način na koji kupujemo.

Doba bezgotovinskih transakcija je ovdje – ne toliko kraj novca nego više kraj fizičkog novca koji nam je poznat i početak mrežne ekonomije maloprodaje, pogodnosti i mikroplaćanja. Širom Amerike sve od prodaje karata, automata za pranje rublja, javnih telefona, automata za prodaju i automatskih kioska su bežično povezani. USA Technologies pokreće novu digitalnu ekonomiju bezgotovinske mreže. Klikom na mobilne telefone s bluetoothom potrošači sada mogu kupovati bez fizičkog novca – ostavite vaše novčanike kod kuće.

 

 

Bezgotovinske transakcije otvaraju nove kanale za distribuciju u mnogim industrijama, uključujući zabavu, digitalne fotografije, proizvodnji, komercijalnih perionica i opskrba uredskih potrepština.

I s dolaskom Intelligent Vending Machines (IVM) iskustvo automatskog kupovanja postaje opipljivo

Početni test je dokazao popularnost kod potrošača te se sada novi Generation 5 e-Port bezgotovinski uređaj koristi Coca-Cola u novom IVM širom svijeta.

Očekuje se da će nedavni dogovor s telekomunikacijskim divom AT&T Wireles za prijenos telefonskih mrežnih transakcija, rapidno ubrzati prihvaćanje ”bezgotovinskog društva”. AT&T Wirelles GSM/GPRS mreža je dostupna u više od 7.500 mjesta i gradova i na više od 30.000 međudržavnih autocesta širom U.S.

Generation 5 e-Port se može instalirati u prodajne automate za 5 minuta ili manje, omogućavajući bežično povezivanje za prihvat transakcija s kreditnih/debitnih kartica kao i normalnih kovanica ili novčanica. Oni koriste mrežu za transakcije i procesiranje podataka zvanu USALive kako bi omogućili korisnicima USA Technologies pristup u realnom vremenu prodajnim podacima na bazi weba (gotovina i kredit), popisu roba i održavanje podataka s njihovih prodajnih automata, povećavajući profitabilnost i funkcionalnost.

Osim toga, dodavanjem IVMa i bezimeni kiosci se mogu snabdjeti s različitim materijalima, omogućavajući ciljano korištenje prodajnog prostora u trgovačkim centrima i javnim mjestima, maksimiziranje prodajnog prostora i ograničavanje vremena kad automati ne rade zbog kvara. Očekuje se procvat automatiziranih Intelligent  Vending Machines koji bi se trebali pojaviti na više javnih mjesta kako bi zamijenili ljude na transakcijama malog opsega.

I bez fizičkog novca IVM je manje osjetljiv na krađu. U kombinaciju s prepoznavanjem otiska prstiju koji dolazi na nekim mobilnim telefonima vaša financijska sigurnost je zaštićena.

Pa tako počnite štedjeti vaše kovanice i novčanice, jer ovo može biti vjesnik početka kraja za gotovinu i početak rasta digitalne ekonomije.

Samo nemojte izgubiti vaš telefon.

 
    

 
 
 

 

 

Copyright © 2007 Tehnomagazin.com
Terms & Conditions                                        Privacy Policy                                                Impressum