Tehno magazin
Audio
Video
PC računala
Mobilni telefoni
Elektronika
Kućanski aparati
Novosti
 
. PC računala
Povezivanje dva računala u bežičnu WiFi mrežu

Postoji trenutak kada samo želite prenijeti datoteku na drugo računalo ili se bežično povezati s mobitelom koji ima mogućnost spajanja na bežičnu Wi-Fi mrežu.  Ako oba PC računala imaju Wi-Fi mogućnosti, tada napravite svoj malu, ad hoc “bežičnu mrežu” za prijenos datoteka između dva laptop računala što i nije tako komplicirano.

LCD monitor

LCD ili ekran s tekućim kristalima (također se zovu i flat panel ili flat screen), su tanki sendvič stakla između kojih se nalazi materijal od tekućih kristala. Kad se izlože električnoj struji, molekule tekućeg kristala mijenjaju orijentaciju tako da provode ili blokiraju svijetlo, što na kraju stvara sliku.

Izbor matične ploče

Dual core procesori su dostupni i od AMD-a i od Intela . Trenutačno je procesor AMD Athlon 64 X2 bolji izbor za iskusne korisnike. Na testovima sustavi s Athlon 64 X2 čipom pobjeđuje procesore bazirane na Intel Pentium D s sličnim cijenama i performansama.

Kupnja hard diska

Danas hard disk ima iznenađujući kapacitet s dolaskom okomitog magnetskog snimanja njihov sadašnji kapacitet je 750GB. Kao i uvijek, disk kojeg danas kupite dat će vam više gigabajta za manje novca nego što ste mogli kupiti prije godinu dana.

Kako kupiti grafičku karticu

Proizvođači  grafičkih čipova poboljšavaju hardver svakih 6 mjeseci, uglavnom kako bi omogućili razvoj složenijih i realističnijih PC igrica. Ali igrice nisu glavni razlog za novu grafičku pločicu.

CRT Monitor

Tehnologija CRT (katodna cijev) ekrana je izmišljena prije 100 godina i do danas je uveliko usavršena. Unutar katodne cijevi u boji, tri elektronska topa izbacuju snop elektrona na ekran.

Bluetooth

Kao Wi-Fi, Bluetooth tehnologija se temelji na radio prijenosu, bežičnoj tehnologiji. Ona je razvijena kao zamjena za kablove koji mnogi uređaji koriste za međusobnu komunikaciju, ali zapravo nisu namijenjeni za Internet zato jer rade na puno manjoj brzini nego Wi-Fi

Laserski printeri u boji

Brzi i cijenom pristupačni. Očekuje se da će prodaja laserskih printera porasti za 20% godišnje, dok će prodaja crno bijelih laserskih printera ostati na istoj razini. Ono što se događa s tehnologijom laserskih printera u boji  analogno je povijesti

Procesor socket

Svaki procesor prilagođen je za određeno podnožje ili utor na vašoj matičnoj ploči.

 

Trajno brisanje

Jedna od mogućnosti računala je sposobnost da vrati izbrisanu datoteku. Čak iako je datoteka bila izbrisana, moguće ju je vratiti.

 

Suočavanje s virusima

Na zapadu ništa novo je klasična novela o gubitku nevinosti i idealizma. Na sličan način, računalo koje ima virus može uzrokovati gubitak vaše lažne slike o sigurnosti e-maila i pretraživanja Interneta.

  Daljinski pristup virtualnoj privatnoj mreži

Ako radite u uredskom okruženju i teglite vaš laptop između kuće, posla i mjesta putovanja, postoji šansa da već znate za virtualnu privatnu mrežu (VPN). VPN omogućuje određenim ovlaštenim zaposlenicima poduzeća pristup privatnoj mreži kad nisu u uredu.

 

Postavljanje i podešavanje Windows XP faksa

  Premda mogućnost faksiranja dolazi sa sustavom Windows XP, on nije uključen. Međutim, pokretanjem Fax Configuration Wizarda, možete postaviti vaš PC da prima i šalje faks poruke.
  Program za Backup spremanje rezervne kopije Windowsa XP

Tajno spremište vrijednosti vašeg originalnog Windows XP diska je grupa namjenskih programa koji vam mogu pomoći u dijagnosticiranju problema na vašem sustavu. Backup Utility je jedan od njih, i trebali bi se upoznati s njim.

 

  Zaštita i zaključavanje mreže

Provjerite jeste li postavili lozinku za pristup vašoj privatnoj pristupnoj točci – sigurno ne želite da svako  dobije besplatnu vožnju, zauzima vašu širinu pojasa (bandwith), pretražuje vaše osobne datoteke, instalira zlonamjerni softvare ili još gore.

 
 
 
  
    
 
Copyright © 2007 Tehnomagazin.com
Terms & Conditions                                        Privacy Policy                                                Impressum