Postavljanje i podešavanje Windows XP faksa

 

 

Premda mogućnost faksiranja dolazi sa sustavom Windows XP, on nije uključen. Međutim, pokretanjem Fax Configuration Wizarda, možete postaviti vaš PC da prima i šalje faks poruke.

 

 

1.      Izaberite Start > Control Panel i kliknite na Add or Remove Programs.

2.      Kliknite na Add/Remove Windows Components. Izaberite samo “Fax Services” i kliknite na Next.

3.      Izaberite Start > All Programs > Accessories > Communications > Fax > Fax Console

4.      U programu Fax Console application, izaberite Tools > Configure Fax. To otvara Fax Configuration Wizard. Kliknite Next.

5.      Na stranici Sender Information, uvrstite svoje ime ili vaše poslovno ime i broj vašeg faksa i bilo što drugo što želite da vaš primatelj zna.

6.      Na ekranu Select Device for Sending or Receiving Faxes, vaš modem je već izabran osim ako imate više od jednog. ( U tom slučaju, izaberite pravi.) Odredite mogućnosti za slanje i prijem i da li želite ručno ili automatski odgovarati na dolazeće faksove.

 

Izbor “manual ” zahtjeva da kliknete na File >  Receive a fax every time you answer the phone and hear a fax noise – faks primate svaki put kad se javite na telefon ili čujete zvuk fksa. Izbor “automatic” omogućuje da vaš laptop upravlja s dolazećim pozivom.

 

7.      Na ekranima Transmiting subscriber Identification (TSID) i Called Subscriber Identification (CSID), upišite svoje poslovno ime i broj faksa.

8.      Na ekranu Routing Options, odredite kako će se rukovati s dolazećim faksom. Svi vaši faksovi će se automatski spremati u Fax Console, ali možete ispisati kopiju.

 

Ako želite da mijenjate bilo koju od ovih postavki, samo ponovo pokrenite Fax Configuration Wizard. Kako bi otvorili čarobnjaka, izaberite Tools > Configure Fax.

 

Sada kada ste sve postavili, možete faksirati bilo koji dokument na vašem računalu. Jednostavno izaberite Fax Printer kao izlazni uređaj kad trebate ispis. To će pokrenuti Fax Console, gdje ćete izabrati primatelja i gdje ćete unijeti broj faksa.

 

   
   
 
Copyright © 2007 Tehnomagazin.com
Terms & Conditions                                        Privacy Policy                                                Impressum