Audio
Video
PC računala
Mobilni telefoni
Elektronika
Kućanski aparati
Novosti
 

Zvuk u automobilu

Vodič za otkrivanje problema. Evo nekoliko tipičnih problema koji se mogu javiti kod instaliranja ozvučenja u automobilu. Problem: slaba reprodukcija basa usprkos ispravnom dizajnu bas kutije.

Auto zvučnici

Najlakši način instalacije auto zvučnika je smještanje na već tvornički namijenjene otvore. Problem je u tome što ti auto zvučnici nisu baš najbolje kvalitete i neće zadovoljiti zahtjevne slušatelje. Kvalitetni auto zvučnici obično imaju veliki magnet i potrebno je izmjeriti dubinu tvorničkog otvora..

Auto zvučnici zvučne kutije subwoofer

Kompresione kutije su jednostavne za izradu. Veličina nije kritična, ali ne smiju biti premale. Veličinu kutije određuju podaci zvučnika kao što su Fs, Qts, Vas i X-max određuju veličinu kutije. Kutija za subwoofer mora biti hermetički zatvorena. Koristi se za ugradnju u vrata ili kick-panele.

Slušalice

Tko se nije razočarao prilikom otvaranja kutije s CD ili MP3 playerom kad je otkrio da su uz player priložene jeftine slušalice? Za one koji žele unaprijediti svoj player postoje nekoliko opcija koje trebate uzeti u obzir prilikom nabavke novih slušalica. Kod kupnje idealnih slušalica, razmislite o sljedećim vrstama slušalica.

Auto radio

Auto radio je prešao dug razvojni put od AM i FM radio stanica, kazetofona i CD playera. Od stereo uređaja koji može čitati komprimirani audio zapis sa diska, do prijemnika koji imaju adapter za iPod  i USB ulaz..

 

MP3 player

Kad glazbu kopirate na vaše računalo sa CD ili je skidate s Web stranice datoteke koje snimate mogu biti u različitim formatima. Važno je znati koji tip datoteke vaš player može reproducirati.

AV Receiver

AV receiveri sa surround zvukom prešli dug put od stereo razdoblja do multikanalnog visoko kvalitetnog surround zvuka, tako da su danas jednostavni stereo receiveri prilično rijetke ptičice.

 

Biwiring i biamping

Većina zvučnika je spojena na pojačalo preko jednog para priključaka za svaki zvučnik. Unutar tih zvučnih kutija nalazi se skretnica koja razdvaja signal na svaki pojedini zvučnik.

 

Pojačalo za gitaru

Kad ste odabrali svoju gitaru iz snova, potrebno je izabrati i pojačalo. Postoje brojne opcije ovisno o veličini, zvuku, tehnologiji i konfiguraciji.

 

 
 
  
    
 
Copyright © 2007 Tehnomagazin.com
Terms & Conditions                                        Privacy Policy                                                Impressum