Audio
Video
PC računala
Mobilni telefoni
Elektronika
Kućanski aparati
Novosti
 

Zvučničke kutije izgrađene kao gitara

Audiofili i audio inženjeri već dugo raspravljaju o relativnoj kvaliteti elektronskih cijevi, gramofonskih ploča, pojačala A klase i egzotičnih kablova za zvučnike, međutim, dok su glazbene osobine nekih zvučnih uređaja često sretna podudarnost, ništa nije nenamjerno kod novih Onkyo i Takamine zvučnika.

Onkyo sada isporučuje neobičan zvučnik, dizajniran zajednički s čuvenim proizvođačem Takamine, da bi se izrazile pozitivne kvalitete zvučnika i konstrukcija glazbenog instrumenta.

Dizajneri Onkyo D-TK10 su svjesno odbacili akustiku kućišta inertne kutije kod konvencionalnih zvučnika u korist kutije tankih stijena koja slobodno vibrira na osnovi konstrukcije high-end gitare. Kroz strateški položaj dijagonala, ojačanja i varijacija debljina, zvuk koji bi normalno bio apsorbiran unutar kućišta stimulira pažljivo kontroliranu rezonanciju kutije kako bi se dobile potpunije i bogatije akustične osobine.

 

”D-TK10 ima tanke zidove koji vibriraju kao tijelo gitare, dodajući dubinu i karakter glazbe. Nasuprot konvencionalnim zvučnicima, Onkyo D-TK10 nije nepristran pretvarač. On zvuči vrlo točno, ali poboljšava glazbu na način da je moramo čuti kako bi je cijenili.”

Dugi razvojni proces ovih zvučnika počeo nakon nekih obećavajućih eksperimenata u Onkyu 2003 godine. Kratko nakon toga, Onkyo je pridružio inženjere Takaminea dizajnerskom timu kako bi pomogao premostiti jaz između zvučnika i instrumenta, stvarajući kabinet na osnovi materijala, dizajna i tehnike korištenih u proizvodnji visoko cijenjenih akustičnih gitara Takamine.

S ove točke, svaka evolucija u dizajnu postaje bolja i bolja sve se dok zvučnici na kraju ne stave u proizvodnju u ljeto 2006. D-TK10 je bas-refleksna kutija izgrađena od mahagonija i sadrži sofisticirani sustav unutarnjih ojačanja koji doprinose precizno usklađenim vibracijama kućišta što daje zvučniku toplinu zvuka. Konusni bas zvučnik promjera 4 incha sadrži novi Onkyo lagani i čvrsti A-OMF (Advance Onkyo Micro Fiber) monocoque membranu, koja pomaže u sprečavanju prekida drivera čak i kod jakih ekskurzija. Reprodukcija gornjih frekvencija je u rukama visokotonskog zvučnika promjera 1 inch koji ima ravan frekventni raspon do 100 kHz.

Onkyo D-TK10 ima pozlaćene priključke koji su kompatibilni s banana utikačima, kablovskim stopicama ili golom žicom. Zvučnici su magnetno oklopljeni, dozvoljavajući im da rade blizu video opreme bez degradacije slike.

Zbog intenzivnog rada na sklapanju, proizvodnja Onkyo D-TK10 zvučnika je ograničena na samo 50 pari na mjesec. Dostupni su u US isključivo preko www.shoponkyo.com po predloženoj cijeni od US$1.999 po paru.

 
    

 
 
 

 

 

Copyright © 2007 Tehnomagazin.com
Terms & Conditions                                        Privacy Policy                                                Impressum