Audio
Video
PC računala
Mobilni telefoni
Elektronika
Kućanski aparati
Novosti
 

Radio za auto CD player

Auto radio je prešao dug razvojni put od prijema AM i FM radio stanica, kazetofona i CD playera.

Dolaskom komprimiranih digitalnih audio formata kao što je MP3 i enormne popularnosti playera kao iPod omogućeno je ljudima da ponesu svoju glazbu dok su na putu zahvaljujući uređajima za spremanje podataka kao što su USB flash disk i SD memorijske kartice.

 

Napretkom satelitskog radija i pojavom HD radija i DVD audio zapisa dodane su nove opcije za audiofile u automobilu. Bluetooth tehnologija omogućuje vozačima prijenos poziva i glazbe sa njihovih mobilnih telefona na zvučnike u automobilu.

Stereo uređaji u automobilu su brzo razvijaju kako bi se prilagodili tim novim mogućnostima. Od stereo uređaja koji može čitati komprimirani audio zapis sa diska, do prijemnika koji imaju adapter za iPod  i USB ulaz , do sustava s ugrađenim Bluetooth prijemnikom i HD tjunerom.

Osim toga, auto radio sada ne reproduciraju samo glazbu. Mnogi veći (dvostruka DIN veličina) stereo sustavi u automobilu imaju zaslon osjetljiv na dodir (touch screen LCD display) s integriranom GPS navigacijom i reprodukcijom DVD video zapisa.

Povrh svega toga postoje još mnoge druge mogućnosti kad je u pitanju kvaliteta zvuka. Da li želite autoradio s izlazima za vanjsko pojačalo, želite li dodatni subwoofer, kakvo vanjsko pojačalo želite.

Pojačala mogu biti s ugrađenom elektronskom skretnicom za visokotonske, srednjetonske i bas zvučnike za vrhunsku kvalitetu zvuka. Trebate li equalizer?

Za audiofile izlazi za vanjsko pojačalo mogu imati izlaze s 4, 5 ili 8V što će dati čistiji i jasniji audio izlaz.

    
 
 
 
Copyright © 2007 Tehnomagazin.com
Terms & Conditions                                        Privacy Policy                                                Impressum