Audio
Video
PC računala
Mobilni telefoni
Elektronika
Kućanski aparati
Novosti
 

Plazma televizor

Plazma je bila prva tehnologija koja se koristila kod ravnih i tankih ekrana. Ona je od početka ponudila izvrsnu kvalitetu slike.

U odnosu na LCD tehnologiju, koja je u međuvremenu napredovala, plazma televizori i dalje uglavnom prikazuju sliku s življim bojama zato jer proizvode dublju razinu crne boje.

Plazma televizori su uglavnom jeftiniji nego LCD televizori iste veličine.

Također omogućuju veći kut gledanje slike nego LCD TV, što znači da ne morate sjediti točno po sredini ekrana kako bi uživali u  odličnoj slici.

 

Plazma televizori također imaju brže vrijeme odziva, što ih čini idealnim za kućno kino i za gledanje programa na kojim se odvijaju brze promjene u slici, kao na primjer sportski programi.

Veličine ekrana su od 42 incha do 65 incha  (107 cm do 165 cm).

LCD televizor

LCD tehnologija nije podložna burn-in efektu (memoriranje fiksne slike koja se dugo prikazuje i takva ostane "zapečena" na ekranu) kao što je to slučaj kod plazme. Premda noviji plazma televizori imaju ugrađene mogućnost za sprečavanje burn-in efekta, svejedno morate paziti da kod igranja kompjuterskih igrica može ostati na ekranu dio slike koji se dugo ne mijenja ili ako često gledate materijal s različitim omjerom širine i visine slike i koji ima crne trake gore i dolje ili lijevo i desno.

LCD nudi svjetliju sliku nego plazma televizor i ima manje refleksije s ekrana, što ga čini sliku svjetliju u jače osvijetljenoj sobi.

LCD televizori troše manje energije nego plazma TV iste veličine, što se može osjetiti na vašem računu za struju, posebno ako imate jako veliki ekran.

LCD televizori najveću HD rezoluciju od 1080p na više veličina ekrana nego plazme. Ali ta razlika je danas sve manja.

    
 
 
 

 

Copyright © 2007 Tehnomagazin.com
Terms & Conditions                                        Privacy Policy                                                Impressum